top of page

Jurering 


Na een week te hebben gewerkt aan jullie projecten, door middel van het inzetten van experts, bezoek aan interessante instellingen en zelf onderzoek te hebben gedaan, worden jullie projecten door een bijzonder vakkundige jury beoordeeld.
Je groepje bereidt een elevator-pitch voor en zorgt ervoor dat het project helder en duidelijk kan worden gepresenteerd, ondersteund door visueel materiaal zoals films, foto’s of maquettes.

Op vrijdag krijg je, in het jullie toegewezen lokaal, de jury op bezoek. Deze zal jullie project onder de loep nemen en kijken naar impact, innovatie, originaliteit, diepgang van het onderzoek en presentatie. Maar de jury is niet de enige die beslist; ook ouders, docenten en andere geïnteresseerden bekijken jullie projecten en brengen hun stem uit.

De jury heeft dan een kort overleg en deelt punten uit per onderwerp. Deze worden opgeteld bij de punten die het publiek heeft gegeven. Daarna zullen de prijswinnaars bekend worden gemaakt. Deze namen worden in de Barlaeus Duurzaamheidsplank gekerfd; eeuwige roem dus!

Jury

Bas Bakker

Bas Bakker komt uit de bankwereld en weet dus als geen ander hoe je duurzame projecten financiert en betaalbaar maakt. Als Managing director bij de Rabobank houdt hij zich bezig met ontwikkelingen in de energietransitie en circulariteit. Hij zal jullie duurzame ideeën beoordelen op inhoud en haalbaarheid.

Julie Schoorl

Julie Schoorl doceert en doet onderzoek naar wetenschapscommunicatie aan de Universiteit van Leiden. Daarnaast heeft zij ook een achtergrond in de cultuursector. Zij gaat jullie projecten beoordelen op creativiteit en presentatie. 

Arjé Cahn

Arjé Cahn is business mentor van technologie startups. Zijn eigen startup, die hij met twee vrienden in het jaar 2000 begon, heeft hij in 2016 verkocht aan een Amerikaans software bedrijf. Daarna heeft hij een periode in Silicon Valley gewerkt en - samen met zijn gezin - ook gewoond.

In 2022 is hij een nieuwe richting ingeslagen en is hij zich volledig gaan richten op het helpen van jonge ondernemers met goede ideeën om het klimaatprobleem aan te pakken. In deze nieuwe rol heeft heeft hij duizenden slide-decks en honderden pitches gezien, en heeft hij geïnvesteerd in tientallen jonge bedrijfjes. Elke dag werkt hij samen met de meest ambitieuze jonge mensen die allemaal geweldige ideeën hebben om de wereld van morgen een beetje beter te maken. Hij gaat jullie projecten beoordelen op inhoud en presentatie.

bottom of page